Lajmet e fundit
Kryefaqja / Kuzhina Ditore

Kuzhina Ditore

Konfiskime dhe asgjësime masive të mishit dhe produkteve të dyshimta

Rreth 80 mijë kilogramë produkte me origjinë shtazore (mish dhe produkte mishi) janë konfiskuar dhe asgjësuar prej fillimit të këtij viti nga Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë se Kosovës (AUV). Por, kjo shifër llogaritet të jetë shumë më e lartë, pasi që në komunat e Kosovës kompetencën për kontrollin, konfiskimin …

Lexo Më Shumë

Furrtari francez dënohet me tremijë euro, punonte pa pushim për shtatë ditë në javë

Cedic Vaivre është dënuar me tremijë euro, sepse ‘punonte shumë’. Furrtari 41-vjeçar, u ndëshkua gjatë vitit të kaluar, për shkak se e mbante punëtorinë hapur gjatë shtatë ditëve të javës. Kjo thyen ligjin e punës në Francë, që kërkon së paku një ditë pushim, që konsiderohet si e domosdoshme për …

Lexo Më Shumë

Kush e priste? Shqipëria në listën e shteteve më pak bujare. Ja ku renditet Kosova!

Bujaria, gatishmëria për të dhuruar, për të ndihmuar dhe për të mbështetur të tjerët kanë qenë karakteristikë e shqiptarëve në vite. “Bukë, kripë e zemër”, është një shprehje popullore që mishëronte pikërisht këtë sjellje. Por duket se ndryshimi i ritmit të jetesës pas viteve ’90, emigracioni dhe migrimi i brendshëm, …

Lexo Më Shumë

Powered by keepvid themefull earn money