Diabeti, sëmundja që kërcënon shqiptarët

Një i sëmurë me diabet  rrezikohet nga infarktet miokardi si dhe nga dëmtimet në tru. Po kështu ai rrezikon të humbasë...

Punonjësit fshehin sëmundjen nga frika e largimit nga puna

Qindra punonjës që kryejnë punë me kimikate të rrezikshme janë të ekspozuar nga sëmundjet profesionale që u kushtojnë edhe jetën....

Qindra denoncime për korrupsion në shëndetësi, asnjë i ndëshkuar

Raporti për korrupsionin te Sanatoriumi, ku pacientët pranojnë që japin para nën dorë për të marrë shërbimin shëndetësor. Shëndetësia është...

MASHT flet për Testin e Maturës dhe tregon se si u kopjua

Testi i Maturës në këtë vit ka treguar më shumë rezultate pasi që është bërë ndarja në regjione.  Fehmi Hysenaj...

“Nëse e bëni gjatë natës, do prekeni nga kanceri!” Studimi që drithëron mijëra femra

Sëmundja e kancerit viteve të fundit është shtuar në mënyrë të ndjeshme. Më shumë se sa vdekja në rastet ekstreme,...