Akuzohet mjeku i njohur:MË SHUMË SE 450 PACIENTË VDIQËN NË SPITAL NGA DROGA OPIOIDE

Një raport i sekretarit për shëndetësi zbulon rastet, familjarët kërkojnë drejtësi.

Familjet e viktimave të Spitalit të Luftës së Gosportit kanë nisur një protestë ndaj sistemit shtetëror që ka mbajtur 12 hetime të ndara për vdekjet, por ende nuk ka vënë drejtësi për rastet.

“Dështimi i pafalshëm i të gjithë atyre nuk është vetëm i turpshëm, është skandaloze dhe është imorale,” thanë ata në një deklaratë Bridget Reeves, gjyshja 88-vjeçare e së cilës, Elsie Devine, vdiq në spital në vitin 1999.

Diamorfiini ishte droga opioide më e shkurtër e jetës që u jepej pacientëve, shpesh në një shofer të shiringave, i cili ishte i lidhur me mbrapa pacientit dhe siguroi një dozë konstante.

Raporti i sekretarit për shëndetësi tregoi dëshminë e Pauline Spilka, një infermiere që dha dëshmi për policinë e Hampshire më 2001 gjatë hetimeve të tyre. Ajo tha se kurrë nuk kishte dëgjuar për një shofer të shiringave përpara se të punonte në Gosport.

Më vonë mësoi se ishte përdorur për të dhënë ilaçe për pacientët e sëmurë rëndë.

“Ishte gjithashtu e qartë për mua se çdo pacient i vënë në një shofer të shiringës do të vdiste pak pas,” tha Spilka në atë kohë policia.

“Gjatë tërë kohës që punova aty nuk kujtoj një rast të vetëm të një pacienti që nuk vdes duke u vënë në një shofer”.

Droga opioide përdoret për të lehtësuar dhimbjet e forta. Shënimet mjekësore ishin të dobëta, por në 456 raste nuk kishte dëshmi se opioidet ishin të justifikuara.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *